пропър почистваща фирма Варна

Почистваща Фирма Варна

+359 876 484 483

Пране на килими Варна

Почистване на килими на място

Прафесионално пране на килими Варна

ПропърБГ фирма за  почистване на килими желае да ви предложи най-доброто почистване на килими във Варна и да върне новия вид на стария ви килим. Вашия килим е в добри ръце и ние поставяме високи стандарти в почистването на килими. Ето затова ние използваме най-доброта почистваща формула за безотказни резултати всеки път. Всяко пране на килими Варна преминава под огледа на нашите специалисти като индивидуалния ни подход към всеки килим ни позволява да ви предоставим най-добрата почистваща услуга.

Нашите услуги

  • Прахосмучене (премахване на прах и мръсотия)
  • Почистване на животински косми
  • Премахване на петна
  • Пране с препарат
  • Почистване с пара
  • Почистване с метода на екстракция
  • Почистване и обезпаразитяване
  • Премахване на лоши миризми 

Имам петно на килима какво да правя?

Петната по килимите и мокетите са трудни за премахване особено ако са оставени непочистени за дълго време. Вие може да използвате някои от почистващите средства като: сода, оцет или препарат който може да намерите в магазина за да премахнете досадните петна. В случай че не успеете не се колебайте а се обадете на  Пропър специалиста в Прането на килими във Варна. Ние използваме специализирани машини и препарати за почистване на килими и знаем  как да се справим с всяка задача.

Как ще протече изпирането на вашата килим

Инспекция на вашия килим

Анализиране на вида материя, състояние, наситеност на цветовете, замърсяване и петна и най-накрая преценка на методите и препаратите необходими за почистването на

Прахосмучене на двете страни на килима

Помага премахването на пръст, прах, животиски косми и други нежелани боклуци от вашия килим

Третиране с препарати

Силно замърсеи места и петна

Разтриване

Помага за по лесното премахване на заседналата и наслоена мръсотия както и за петната

Обработване с пара и изпиране

За финално премахване на всичката мръсотия и петна от вашите черги, мокети и килими.

Почистване на килими във Варна на място

Точно както паркетите и меката мебел така и килимите служат като въздушен филтър за вашия дом. Те улавят в тях мръсотия и бактерии и служат като бариера за мръсотията и праха да циркулира в другите стаи. Но това е възможно само ако вашите килими и черги са чисти. Затова е хубаво поне два пъти годишно да почиствате вашите килими, мокети и мека мебел. За да Ви осигурим тази услуга нашите специалисти от пропър почистване на килими Варна предоставя висококачествено почистване на килими във Вашия дом. Те се фокусират върху техника и препарати с които да възстановят блясъка на вашите килими и мокети. Когато премахнем праха и мръсотията от Вашия килим това ще направи домът ви да изглежда по красив и свеж и ще му придаде уютът който търсите.

Килимите които можем да почистим 

Специалистите от Пропър пране на килими са обучени да се справят със всякакъв вид килими и мокети без значение дали ще синтетичен или ориенталски килим, персийски килим или скъп килим, нашите експерти знаят как да се справят с тях. И спрямо вида на материята те използват специални методи да ги почистят. Например за вашия синтетичен килим ние ще използваме препарати и специални машини да го почистим докато за вашия ориенталски килим ние ще използваме само мека четка и много лека препарати без никакви почистващи машини за да запазим материята на вашия килим.

Нашите ефикасни и нежни методи за почистване и сушене предпазват вашия килим от наранявания и оставят цвета на вашия килим наситен и свеж. Ако след почистване получите килима си по лошо изглеждащ отколкото когато сте го донесли тогава няма да има смисъл да почиствате килима или мокета си. Хубавото е че това никога не може да се случи при Пропър пране на килими Варна защото ние знаем точно какво да направим за да ви върнем един добре почистен и красив килим.

Пране на мокети Варна
Пране на килими от врата до врата
машинно пране на килими

Колко често трябва да си почиствам килима?

Без значение дали говорим за килими или мокети те се  нуждаят от два вида почистване – ежедневно почистване и дълбоко почистване. Вашият килим или мокет трябва да се прахосмучи и почиства поне веднъж седмично но също така трябва да го почистите професионално поне веднъж на 6 месеца за да запазите килима си ида увеличите живота му.

Къде да намеря най-добрата почистваща фирма за килими във Варна?

Няма нужда да търсите далеч! Ние от Пропър почистване на килими Варна сме се доказали в години с невероятни резултати и можем да ви спестим време и пари като дойдем и почистим вашия килим или мокет на място във вашия дом.

Колко често трябва да пера килима си?

Ако имате домашни любимци или деца, които играят на пода, е добре да го миете поне веднъж годишно. Това важи и за местата, където ходите най-много, като коридора и хола и където се храните и готвите. Килимите са  филтърът на вашия дом и обират голяма част от праха и мръсотията във вашия дом.

Ето няколко въпроса, които ще ви помогнат да разберете колко често трябва да перете килима си и да научите какво би ви помогнало да го запазите.

Какъв цвят е килима ви?

Ако имате тъмен килим, той може да скрие много мръсотия и петна. Светлият килим, от друга страна, може да направи стаята, в която се намира, да изглежда много по-светла и по-просторна, но освен това петната и мръсотията изпъкват много повече, поради което е по-добре да имате по-светъл килим, защото винаги знаете когато дойде време за професионално пране на килими.

Имате ли малки деца?

Вашите деца прекарват много време в игри на пода и килима, така че е важно да го поддържате чист през цялото време. Освен това децата са синоним на разливане, изцапано и петна, а вашият килим е най-трудната мишена за почистване от храна и разлята течност върху него. Ето защо е препоръчително поне веднъж на всеки шест месеца да се възползвате от услугите за пране на килими Варна и да предпазите децата си от мръсотията и алергените, които може да се натрупа в килима ви.

Ходите ли с обувки вкъщи?

Вашите обувки не само задържат мръсотия но и частици пясък който могат да износят влакната на килима ви. Освен ако не премахвате често праха и мръсотията от вашия диван това ще доведе до разкъсвания и увреждания на вашия килим и ще започне да изглежда стар и износен доста по рано от колкото трябва.

Пропърбг и сертифицирана фирма която специализира в пране на мека мебел и килими и предлагаме пране на килими във Варна и околността от врата до врата. Доверете се на професионалистите в почистването на килими и върнете блясъка на своя килим.

Често ли прахосмучите?

Почистването с прахосмукачка поне веднъж седмично ще осигури чистота в дома ви и ще запази килима ви здрав за по-дълго, защото частиците мръсотия, които се натрупват в него, могат да повредят влакната на вашия килим и той да започне да се износва по-бързо. Но независимо колко често чистите с прахосмукачка, неизбежно е да се наложи да се обадите на професионална фирма за пране на килими, която да ви помогне в тази задача, за да запазите килима си като нов за дълго време.

Имате ли член на семейството с алергии?

Килимите в домовете ни действат като филтри и улавят голяма част от праха и алергените във въздуха и с течение на времето тези частици се натрупват достатъчно, че когато някой стъпи по килима, той ги вдига отново във въздуха, което може да обостри алергиите Ви.

Имате ли домашни любимци?

Домашните любимци могат да бъдат най-доброто нещо в нашия дом, но понякога могат да направят голяма бъркотия. Дори добре обучен домашен любимец може да се изцапа понякога и вашият килим е идеалното място за развитие на бактерии от мръсотия, урина, изпражнения и повръщано от вашите домашни любимци, което може да доведе до неприятни миризми, които могат да бъдат още по-забележими за гостите на вашия дом, но за щастие честото пране на килима води до неутрализиране на неприятните миризми.

почистване на килими

Като общо правило повечето килими трябва да се почистват на всеки 6-12 месеца, но поради различни фактори е добре да се почистват по-често или по-рядко. Всичко зависи от вида на килимите, начина ви на живот и елементите, на които са изложени килимите Ви.

Времето за съхнене обикновено е около два часа, в зависимост от метеорологичните условия и дебелината на килима. Когато сушите, отворете прозорците и вратите или включете климатика. През по-студените месеци на годината времето за сушене ще отнеме повече време, но влагоабсорбатор или малка печка с вентилатор ще помогнат за по-бързото му изсушаване.

Препоръчително е да не ходите до току-що почистените килими, докато те изсъхнат – около 6 часа. Ако ТРЯБВА да минете по влажен килим, преди да е изсъхнал, бъдете изключително внимателни. Мястото, където се преминава от килим към друга твърда повърхност, като плочки или твърда дървесина, може да бъде много хлъзгаво

Цената за почистване на килим варира в зависимост от размера и вида на килима, но можете да очаквате да похарчите от между 3 и 7 лв. на квадратен метър

Най-честата причина за лошата миризма на килима след почистване от собственика  на жилището е, че подложката или пълнежът са се намокрили и не са изсъхнали правилно. Това не е нещо, което трябва да се оставя така, защото може да причини мухъл.

Най-добрият метод за пране на килими обикновено е почистването с пара, при което се отстраняват над 90 % от мръсотията и бактериите от килимите. Сухото почистване на килими също е ефективно, за да се гарантира, че килимите са готови за пешеходен трафик възможно най-бързо.